Fysiotherapeut

Tijdens het werken op stal kreeg ik interesse in de gezondheid en anatomie van paarden. Dit zorgde ervoor dat ik daarna ben begonnen met de 4-jarige opleiding tot fysiotherapeut. Ik vond het geweldig om te zien dat je naast lichamelijke kennis ook veel ervaring moest opdoen. Hoewel we lichamelijke problemen hebben, is een goede communicatie en totaal plaatje van mentaal en fysiek altijd onmisbaar. Ook met paarden heeft dit me altijd enorm geïnteresseerd. Ik merkte dat ik meer wilde leren over het begrijpen en behandelen van lichaam (en geest) als een geheel en zodoende kwam ik uit bij osteopathie.

Paardenosteopaat

Na het afstuderen als fysiotherapeut ben ik direct begonnen met de 2-jarige opleiding tot paardenosteopaat EDO aan het Vluggen Institute. Er ging een wereld voor me open. Connecties in het lichaam en een manier van denken die me zo onwijs aansprak, dat ik na de eerste lesdagen al wist: dit ga ik ook voor mensen doen. Inmiddels ben ik na het afstuderen als osteopaat voor paarden, ook begonnen aan de opleiding tot osteopaat DO (voor mensen). Als paardenosteopaat kijk ik het liefst naar het paard vanuit het hele management, zoals huisvesting, voeding, training etc.

Osteopathie is geen trucje of een quick-fix. Elk paard krijgt een individuele behandeling. Ik ben ervan overtuigd dat er al heel veel goed gaat op paardenwelzijn gebied, maar ook dat er nog veel meer te winnen valt. Ik leg graag uit wat ik bij je paard vind in het onderzoek en wat je zelf kan doen om hem zo goed mogelijk in conditie te houden.

Zelf heb ik een Lipizzaner merrie en 2 katten Jut & Jul. Mijn C.V. kan je hier vinden.